music.gif?t=1225203145 Judy Crystal - Nori nori nori

Tulipa tänään kuluneeksi puolitoista vuotta siitä, kun paraparasin ekaa kertaa.
Silloinen heiluminen oli kyllä aikamoista räpiköintiä...
Nykyään menee jo ehken kymmenisen kappaletta lähes läpi ulkomuistista ja tykkään paraparata ihan omillakin koreografioilla, kun en kuollaksenikaan löydä kyseiseen kappaleeseen olemassaolevia liikkeitä, tai en vain jaksa opetella niitä. Mutta joo, parapara on rakas harrastus ja sitä tulee harrasteltua ehkä kerran tai pari viikossa, jos vain on aikaa. Hermolepoa.
Tanssimattoilu puolestaan on jäänyt sellaiseksi mitä tahtoisin joskus koklailla, kun en ole koskaan ehtinyt toteuttaa salaista haavettani ja mennä matolle hyppimään...Se näyttää hauskalta!

Para para? What is it?
Lyhyesti selitettynä para para on japanilainen klubitanssi, joka tuntuu olevan varsin suosittua erityisesti gyaru-tyylien parissa. Para para keskittyy lähinnä käsien liikkeisiin, ei niinkään jalkoihin, ja näyttää tästä syystä joidenkin silmissä lähinnä tyhjäpäiseltä huitomiselta.
Suomessa para para toimintaa aktiivisesti järjestää FinnPARAnoids, jonka esiintymisistä ja parapara-oppitunneista ainakin aktiivisemmat japanistit ovat päässeet useissa tapahtumissa nauttimaan.

P.S. Kaveri huomautti, että pisin aika mitä ollaan paraparattu putkeen vain parilla pikatauolla näyttäisi olevan kolmen tunnin tietämillä...Kaltaiselleni rapakuntoiselle ihmiselle se on ihan jumalattoman pitkä aika! Mitähän me oikein vedettiin...