Istuttiin eilenillalla sitten tietokoneella ja saatiin typerähkö idea, joka päätettiin sitten toteuttaa...
Oikeastaan homma lähti lähinnä liikkeelle tuosta ekasta pylväiköstä, kun kiinnostuin miten moni ihminen tunnustaa julkisesti Irc-galleriassa kuuntelevansa KAT-TUNia... Sitten homma vähän lipsahti...

2126130.jpg
Oon jo ajat sitten tullut siihen tulokseen, että helpoin tapa selvittää miten suosittu jokin bändi on Suomessa, on yksinkertaisesti kaivaa Irc-Galleriasta bändin/artistin kanava. Jos porukkaa kanavalla on yli 500 henkeä, on hyvin todennäköistä, että bändin mahdollinen Suomen keikka myy itsensä loppuun.
Mutta siis olin aika yllättynyt tuosta ylempänä näkyvän kaavion tuloksesta.
Tuntuu nimittäin, että Suomen nettifoorumeilla pyörisi enemmän NewS:in kuin KAT-TUNin faneja. Missä te ootte KAT-TUN fanit ja miksi ette pidä itsestänne ääntä?

2126125.jpg
Ja katsos, melkein oikeanlaatuinen tuloshan tuli pukeutumistyylienkin suhteen. Tosin miten moni oikeasti luokittelee itsensä johonkin pukeutumisgenreen? Sanoisin myös, että tässä voitaisiin vaihtaa decoran ja gyarun palkkien pituuksia...Conien perusteella meillä tepastelee joukossamme enemmän decoroita kuin tunnistettavia gyaruja. Onko vaan coolimpaa nimettää itseään gyaruksi kuin decoraksi? Suomen gyaru-kanta on kuitenkin mielestäni aika noususuhdanteessa...

2126124.jpg
Sitten avattiinkin kolme jernu-kansan suosituinta foorumia ja tutkittiin käyttäjälistoja. Anikin käyttäjämäärä jaettiin suosiolla kahdella jotteivät Enfant Terrible ja Lafi olisi jääneet aivan alakynteen. Kupolia ei tähän valitettavasti mukaan saatu sillä kummallakaan meistä ei sinne tunnuksia ole. Ei myöskään jaksettu lähteä käymään läpi itsellemme tuntemattomia foorumeita.

2126123.jpg

Foorumien käyttäjälistoilta palattiin vielä takaisin Irc-Gallerian ihmeelliseen maailmaan ja kiinnostuttiin miten ylipäätään itä-aasialaisella pop-rintamalla Suomessa sujuu...C-pop -> Chinese pop, K-pop -> Korean pop, J-pop -> Japanese pop.

Tutkimuksen tulos: erityisesti kaksi viimeisintä asiaa olivat juuri niinkuin epäiltiinkin, ensimmäistä tutkijoista toinen hämmästyi ja yhdestä saatiin mielestämme väärentynyt tulos.
Jos menisi meikkaaman...Yhdentoista aamut on aika kiva juttu varsinkin jos sattuu heräämään pari tuntia liian aikaseen...