Pienenä mun ihailunkohteisiini kuului kaksi prinsessaa; Lumikki ja Pieni Merenneito aka. Ariel.
Eilen illalla sain tilaisuuden nähdä molemmat tarinat Disneyn versiona ja voin sanoo että nautin joka hetkestä. Disneyn leffat on ehkä parasta mitä tiedän.


En kyllä muista minkä ikäinen olin, kun Lumikin ekaa kertaa kuulin, mutta meillä on vieläkin tallessa se satukirja, josta sen ekan kerran kuulin... Disneyn leffa-versio tuli vasta vuosia myöhemmin ja pelkäsin aina ihan kauheasti sitä ah-niin-kuuluisaa metsäkohtausta. Nyt lähinnä nautin sen jotenkin kutkuttavan upeasta toteutuksesta. Ilkeän kuningataräitipuolen Disney-versio on muuten ihan mahtava.

Lumikki useammalla kuin yhdellä kielellä:

Japani: 白雪姫(しらゆきひめ)


Korea: 백설공주
Kiina: 白雪公主
Indonesia: Putih Salju

Islanti:
Mjallhvít


Latina: Albanix
Norja: Snøkvit

Puola: Królewna Śnieżka
Ruotsi: Snövit
Saksa:
Schneewittchen

(...Ruotsalainen nimi kuulostaa näistä omaan korvaan ehkä tönköimmältä ikinä...)


Pieni Merenneito taas... Tästä en ole koskaan pitänyt Grimmin veljesten alkuperäisenä tarinana. Se on niin kauhean surullinen. Ehkä siihen vaikuttaa myös se, että ihan ekana näin Disneyn leffan ja sitten vasta kuulin sadun ja satuhan se ihan väärältä tuntui... Ariel oli mun idoli monta vuotta *w* Kun luin joskus Prinsessa-lehteä, tahdoin aina kaikissa testeissä olla Ariel! Toinen vaihtoehto oli Mulan. Piirsin myös Arielista joskus kuvan kyseiseen lehteen, mutta ei sitä ikinä julkaistu :<

Pieni Merenneito (tansk. Den lille havfrue), ei-niin-monella-kielellä

Italia:
La Sirenetta
Japani
: 人魚姫(にんぎょひめ)
Korea:
인어공주
Ruotsi:
Den lilla sjöjungfrun
Saksa:
Die kleine Seejungfrau
Vietnam:
Nàng tiên cá
Viro:
Väike merineitsi



Tällaista pientä tänään...   
Olen muuten ottanut tavoitteeksi kommentoida ainakin yhtä blogia aina, kun ite kirjoitan omaan blogiini. Joko ite seuraamaani tai ihan sattumalta eteen sattuneeseen. Tälleen muuten löytää aika paljon jänniä juttuja! :>

 

Eilen muuten oli Nakamarun syntymäpäivä! Unohdin ihan kokonaan!



26-vuotta on iso ikä koalalle. Paljon onnea vaan Ollaan kaikki ylpeitä, kun uskallat tehdä juttuja, joita muut ei (benji-hyppy, benji-hyppy)